Assen krijgt afvalsysteem waarbij vervuiler betaalt

ASSEN - Assen werkt aan de invoering van een afvalssysteem waarbij het uitgaat van het principe dat de vervuiler betaalt.
Of dit een gedifferentieerd afvalsysteem wordt waarbij per kilo huisvuil moet worden betaald of per leging van de container, is nog in onderzoek. Volgens wethouder Alex Langius moet dat komend jaar duidelijk zijn. Per 1 januari gaan inwoners van Assen ook betalen voor het afvoeren van grof vuil naar de werf. Dit is nu nog gratis tot 900 kilo per jaar. Assen volgt daarmee andere gemeenten in de regio.
De PLOP-fractie is het niet eens met de ideeën van de gemeente. Fractievoorzitter Ruud Wiersema vindt het idee van een nieuw afvalsysteem een 'onzalige' gedachte. "Met name alle kosten die er gemaakt moeten worden om het systeem in te kunnen voeren en te handhaven. Er moeten chips geïnstalleerd worden, op de containers en de wagens. Ook moeten ambtenaren die rekeningen versturen." Ook is Wiersema bang voor afvaltoerisme, mensen die het huisvuil ergens dumpen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.