Geen duidelijkheid over banenverlies Dierenpark

EMMEN - Het is nog onduidelijk hoeveel arbeidsplaatsen verloren gaan bij het dierenpark in Emmen.
Bonden, ondernemingsraad en directie onderhandelden dinsdagochtend onder leiding van Roald Jacobs over een nog strikt vertrouwelijk reorganisatieplan.
Maar volgens CNV-bestuurder Nicole Engmann kwamen er geen voorstellen voor een minimum-bezetting op tafel, die de bonden hebben verrast. Omdat diverse 'mogelijkheden' volgens haar nog bespreekbaar zijn, staat ook nog exact niet vast hoeveel arbeidsplaatsen op de tocht staan. Zo wil het park werken met meer flexibel inzetbaar tijdelijk personeel, terwijl de bonden vinden dat je vaste werknemers ook flexibel kunt inzetten.
Er is verder vooral ook besproken wat er allemaal moet nog moet gebeuren. Zo moeten alle werknemers verder onder één CAO, nu zijn dat nog twee. Een deel van het personeel gaat daardoor in arbeidsvoorwaarden er op achteruit. De bonden proberen dat voor die groep te beperken. Er lag nog geen voorstel voor een nieuwe CAO of sociaal plan op tafel. De bonden hebben gevraagd naar de kosten van de sanering.
De directie staat voor de taak om drie miljoen euro te bezuinigen op de personeelskosten. Dat is één van de voorwaarden voor financiële steun van de gemeente Emmen. Op 1 december moet er een akkoord zijn bereikt. Volgende week dinsdag praten alle partijen verder.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl