De Wegwiezers mogelijk opgeheven

GIETEN - De Wegwiezers in de gemeente Aa en Hunze worden mogelijk opgeheven. Als het aan coalitiepartij GroenLinks ligt, gaan de informatiepunten op het gebied van wonen, zorg en welzijn dicht.
Ze zijn nu nog gevestigd in Annen, Gasselternijveen, Gieten en Rolde, maar volgens GroenLinks kunnen de kosten, 50.000 euro, efficiënter worden ingezet. "De dienst kan beter telefonisch en dagelijks bereikbaar zijn, dan twee dagen in de week op vier plekken in de gemeente." Zegt fractievoorzitter Netty Wijenberg. "De Wegwiezers zoals het nu is, blijkt helemaal niet zo fantastisch te werken. Het aantal mensen dat er komt is beperkt."
De PvdA in Aa en Hunze vindt het plan om de Wegwiezers op te heffen onbestaanbaar. De landelijke PvdA beloonde het concept in 2006 zelfs met de Ko Suurhoff-penning, die om de twee jaar wordt uitgereikt aan projecten die de emancipatie van ouderen bevorderen. "De PvdA zal de ideeën van coalitiepartner Groenlinks niet steunen." Zegt raadslid Geert-Jan ten Brink. "Hiermee is het eerste breukje in de coalitie geslagen door Groenlinks."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl