Hooiveld: 'Als jullie me laten spelen, bezorg ik jullie de titel'

VOETBAL - Het is nog te vroeg om te zeggen dat het zonnetje weer schijnt voor voetballer Jos Hooiveld uit Zeijen. Maar de wolken boven het Schotse Glasgow lijken langzaam maar zeker weg te drijven.
De 27-jarige Drent krijgt woensdagavond namelijk voor het eerst sinds maanden weer eens een basisplaats bij zijn club Celtic.
De verdediger, die in januari van dit jaar een prachtige transfer maakte vanuit Zweden, raakte zijn basisplaats bij de Schotse topclub kwijt na de onthutsende uitschakeling in de Europacup tegen FC Utrecht. "Ik voelde dat de trainer (Neil Lennon) de fouten in die met 4-0 verloren returnwedstrijd op mij afschoof en dat hij de spelers, die hij heeft gehaald, verdedigde. Toch kijk ik voornamelijk naar mezelf. Ik was niet geheel fit aan dit seizoen begonnen. In de voorbereiding had ik veel problemen met mijn hamstrings, waardoor ik nauwelijks kon spelen. Tegen Utrecht was ik dan ook niet topfit", aldus Hooiveld.
De Drent vervolgt: "Toch had ik het gevoel dat ik sneller weer een kans zou krijgen op eerherstel. Maar dat moment kwam maar niet. Het vervelende van de hele situatie is dat Celtic eigenlijk van elke club kan en moet winnen, behalve dan van Glasgow Rangers. En als dat dan ook gebeurt, dan heeft de trainer ook geen reden om te wisselen. Dus wat dat betreft neem ik hem ook niets kwalijk. Wat wel vervelend was en me ook zwaar viel was het feit dat ik ineens van vaste waarde de vierde man werd in de pikorde, want naast Loovens en Masjtorovic werd ik ook gepasseerd door een hele jonge speler (Rogne). Ik kwam op de tribune te zitten en dat was wel een hele moeilijke fase."
Toch heeft Hooiveld de afgelopen maanden niet getwijfeld om Celtic in de winterstop te verlaten. "Nee, ik vind het al geweldig om bij een club als Celtic te spelen. Als je mij dit vier jaar geleden had verteld, dan had ik het niet geloofd. Ik heb voorgenomen mezelf tijd te geven om het niveau aan te kunnen. Het niveau van Celtic welteverstaan, want het niveau van de Schotse competitie had ik al toen ik hier in januari kwam. Afgelopen zaterdag viel ik in de tweede helft (in de met 9-0 gewonnen wedstrijd tegen Aberdeen) in en ging het heel goed. Vandaag kreeg ik te horen dat ik woensdag in de basis sta. Heel goed nieuws natuurlijk en ik ben van plan die basisplaats niet meer af te staan."
In de Premier League staat Hooivelds' club op dit moment één punt achter koploper Glasgow Rangers, misschien wel dé grote favoriet voor de titel. Toch is Hooiveld optimistisch over de kansen van Celtic. "Als ik speel pakken we de titel... Dat heb ik ook tegen de assistent-trainer gezegd. Die kwam naar me toe na de laatste training en vroeg me of ik er klaar voor was en me goed voelde. Toen zei ik tegen hem: If you give me games, i will give you the title...haha.."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl