Aflevering 35 Bluesmuzikant BJ Hegen uit Annen

PROVINCIE - B. J. Hegen wordt ook wel de witte bluesneger van Annen genoemd. Sinds de jaren '60 is Hegen in de ban van de blues. Zijn voorkeur gaat uit naar de Chicago en de Mississippi variant.
'Lekker rauw en zonder poespas,' aldus Hegen. Tot vorig jaar trad hij op met zijn eigen band 'The B. J. Hegen bluesband', maar daar is hij inmiddels mee gestopt. Af en toe doet hij nog eens een gastoptreden.
Naast de blues houdt Hegen van striptekenen en voetbal. Hegen heeft al een aantal stripalbums klaar waarin zijn eigen bluesband de hoofdrol speelt. 'Ik teken wat er onderweg en tijdens optredens gebeurt. En ik kan je vertellen dat is meer dan genoeg.' Hegen is met verschillende uitgevers in gesprek geweest om zijn strips uit te gegeven maar tot nu toe is dat niet gelukt. Hegen maalt daar niet om. 'Ik ben nu bezig met een tekening voor de combineclub van Annen en die wordt ook machtig mooi.'

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.