Aflevering 39 Frans Melein dorpsdichter van Smilde

PROVINCIE - Hij wordt door velen gezien als de dorpsdichter van Smilde, maar zelf wil hij daar niks van weten. Frans Melein schrijft gedichten en verhalen voor iedereen die ze maar wil lezen.
De gedichten van Melein gaan over grote gevoelens en kleine gebeurtenissen. Dit jaar bracht hij zijn eerste dichtbundel 'Mengelmoes' uit en die is nu al uitverkocht. "Na de vakantie komt er misschien een tweede druk. Ik geef op dit moment geen lezingen meer omdat ik eigenlijk niks meer te verkopen heb," aldus Melein.
Frans Melein komt oorspronkelijk uit Woerden, maar woont nu al 66 jaar in Smilde. Melein kwam als oorlogskind naar Drenthe en sindsdien is hij gebleven. Ook het schrijven begon in die tijd. "Als kind had ik altijd al gedichten in mijn hoofd, maar pas later heb ik ze opgeschreven. Sommige van die gedichten staan ook in mijn bundel Mengelmoes. Die gedichten zijn dus soms al meer dan 60 jaar oud." Naast gedichten schrijft Melein ook verhalen die hij graag zou willen publiceren, maar tot nu toe is dat niet gelukt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl