Organisatie dierentuin voor 1 dag, teleurgesteld over weigering gift

HOOGEVEEN - De weigering van Dierenpark Emmen om de gift van Bikkel dienstverlening uit Hoogeveen, is een tegenvaller voor initiatiefnemer Jeroen Kolhoff.
Met een dierentuin voor één dag in Hoogeveen werd 4.300 euro ingezameld voor de Emmer dierentuin. Maar het bestuur van de dierentuin wil niet in verband worden gebracht met circusdieren of dieren die in films hebben meegespeeld en ook het rijden op dieren past niet bij het beleid van de dierentuin in Emmen. In de dierentuin voor één dag waren uitsluitend dieren te zien die gewend waren aan mensen. Bezoekers mochten zelfs een ritje maken op een olifant.
Kolhoff respecteert de weigering van Dierenpark Emmen wel en vindt het jammer dat achteraf bleek dat de olifant in het verleden toch in een circus heeft gewerkt. Het ingezamelde geld gaat nu naar Wilde dieren de tent uit, een landelijke organisatie en een kinderboerderij die met een leuk verhaal komt waarom die nu juist geld nodig heeft.
Dierenpark Emmen wilde verder niet reageren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl