Gladde sporen niet te voorkomen, zegt NS

ASSEN - Ongemak voor de reizigers, vervelend voor de chauffeur, maar niet onveilig. Dat is kort gezegd het commentaar van de Nederlandse Spoorwegen op de situatie bij station Assen dinsdagochtend.
Daar gleed tot twee keer toe een intercity voorbij het station.
Reizigers die in Assen hadden willen uitstappen, moesten daardoor noodgedwongen doorrijden naar het volgende station, Haren. Volgens NS-woordvoerder John Krijgsman was er geen sprake van een veiligheidsrisico. Volgens Krijgsman is gladheid op het spoort niet altijd te voorkomen, ondanks maatregelen als een stroefmakend middel op de rails.
De vakbond FNV Bondgenoten vindt dat de NS nu nodig moet gaan investeren in magneetremmen om problemen zoals die in Assen te voorkomen. Volgens Egon Groen van FNV Bondgenoten is het onzin dat de gladheid wordt veroorzaakt door bladeren op het spoor. HIj beweert dat veel oude treinstellen nog niet voorzien zijn van magneetremmen en dat daar het probleem zit.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl