Tijdelijk kanaal in Meppelerdiep voor werk aan sluis

MEPPEL - Rijkswaterstaat heeft een nieuwe oplossing, om bij de aanleg van de Meppelerdiepsluis de overlast voor bedrijven in Meppel te beperken.
Ter hoogte van Zwartsluis wordt een tijdelijk kanaal aangelegd. De nieuwe schutsluis in het Meppelerdiep en een nieuwe ophaalbrug bij Zwartsluis kosten in totaal 45 miljoen euro. Het werk begint in 2012 en moet in 2015 klaar zijn. Toch kunnen enkele bedrijven zoals Agrifirm, containerterminal MCS en De Heusschade oplopen, omdat door het tijdelijke kanaal geen grote schepen met een breedte van 11,50 meter kunnen.
De drie bedrijven die het meest getroffen worden door de beperkingen voor de scheepvaart in de richting van Meppel hebben goede hoop dat ze met Rijkswaterstaat tot een aanvaardbare oplossing komen. De bedrijven vinden dat ook de grote schepen door het tijdelijke kanaal moeten kunnen. Als Rijkswaterstaat daartoe niet bereid is, dan willen de bedrijven een schadevergoeding.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl