Terechte nederlaag voor dames E&O

HANDBAL - De dames van E&O hebben het competitieduel tegen de HandbalAcademie met 25-29 verloren.
Bij rust stond de ploeg van de Duitse trainer Patrice Giron nog met een doelpunt verschil achter (11-12).
Met name in de beginfase van de eerste helft speelde E&O zwak. De ploeg maakte veel onnodige fouten en leed veelvuldig balverlies. Toch was het verschil bij rust maar een doelpunt in het voordeel van de HandbalAcademie. Dat was vooral de verdienste van de 17-jarige keepster van E&O, Tess Wester, die met enkele fraaie reddingen haar team in de wedstrijd hield. Na rust liep het nationaal talententeam uit naar een voorsprong van zeven doelpunten. E&O kwam nog wel terug tot een doelpunt, maar kon de beslissende slag niet maken. Topscorer bij E&O was de IJslandse Thorey Rosa Stefansdotir met tien doelpunten.
Door deze nederlaag is E&O nu gezakt naar de achtste plaats in de eredivisie met vijf punten uit zeven duels.