Stichting Taalverdeding protesteert tegen Engelstalige verpakkingen AH

PROVINCIE - ASSEN- Actievoerders van Stichting Taalverdediging hebben zaterdagmiddag in winkelcentrum Triade in Assen geprotesteerd tegen taalverloedering.
De actievoerders deden dit voor supermarkt Albert Heijn. De stichting is het niet eens met de verpakkingen van het merk Euro Shopper van de supermarktketen. Daarop staan de productnamen met grote letters in de Engelse taal vermeld. De stichting vindt het belachelijk dat Engelse teksten groter op de verpakkingen staan dan de Nederlandse. De supermarkt zou daarmee de Nederlandse taal discrimineren.
Volgens Albert Heijn staan de Engelse teksten groter op de verpakkingen omdat de Euro Shopper-produkten in heel Europa dezelfde verpakking hebben om de prijs te drukken.
Overigens kreeg Stichting Taalverdediging onlangs zelf ook kritiek. Volgens de taalorganisatie Signalering Onjuist Spatiegebruik (SOS), maakt Taalverdediging zich schuldig aan onjuist gebruik van de Nederlandse taal. Zo wordt het woord "Euroshopper" door de stichting als eén woord geschreven, terwijl het officieel twee woorden zijn. Ook schrijft de stichting Taalverdediging "vlakbij" als één woord, terwijl het twee woorden zouden moeten zijn.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl