FC Emmen verspeelt opnieuw punten in slotfase

VOETBAL - Een wedstrijd duurt geen zestig -, maar negentig minuten. Die pijnlijke les kregen de voetballers van FC Emmen maandagavond voor de zoveelste keer dit seizoen.
De formatie van René Hake liet in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles een uur lang prima voetbal zien, maar na het laatste fluitsignaal overheerste weer eens de teleurstelling: 1-1.
Zonder aanvoerder en topscorer Ruud ter Heide begon FC Emmen goed aan het duel tegen Go Ahead Eagles. In de gehele eerste helft was niet zichtbaar dat de thuisclub op de ranglijst zes plaatsen onder de Deventenaren staat. Integendeel, Emmen deelde de lakens uit. Speelde fris, aanvallend en met de wil om te winnen. Kansen kreeg de thuisploeg in het eerste bedrijf voldoende, maar gescoord werd er maar één keer. Hans Denissen, die weer in de basis mocht beginnen, maakte die treffer op een prachtige wijze (stiftje over Eagles-doelman Padt). Op dat moment - in de 25e minuut - had Emmen eigenlijk al op een 1-0 voorsprong moeten staan, maar Jeffrey de Visscher raakte de paal. Nadat Michal Janota van de Eagles een kwartier voor rust met rood moest vertrekken, leek Emmen de buit binnen te hebben. De ploeg van trainer René Hake ging nog nadrukkelijker op zoek naar een tweede treffer. Maar die tweede goal bleef uit, ondanks aardige kansen voor centrumspits Eldridge Rojer en Hans Denissen die zijn tweede goal leek te maken, maar buitenspel stond. Ruststand dus 1-0.
Ook in het eerste kwartier na rust bleef Emmen de bovenliggende partij, maar het overwicht werd ook in die fase niet omgezet in een doelpunt. En door die magere marge van slechts één goal en het ogenschijnlijk wegvloeien van de krachten bij een aantal spelers van FC Emmen, kwam het geloof weer terug bij Go Ahead Eagles. Ondanks een numerieke minderheid kregen de Deventenaren het middenveld steeds meer in handen. FC Emmen stapelde fout op fout en werd steeds verder terug gedrongen. Vijf minuten voor tijd viel de gelijkmaker, uit een stilstaande situatie. Niet voor het eerst dit seizoen werd FC Emmen geklopt bij een corner. Heerkens was de doelpuntenmaker. Na die gelijkmaker ging de thuisploeg nog op jacht naar de volle winst, maar die kwam er niet al was Denissen er in de slotminuut nog wel dichtbij.
Door het gelijke spel blijft FC Emmen staan op de veertiende plaats in de Jupiler League, met 11 punten uit 13 wedstrijden.