Kritiek op opleiding van BK beveiliging

ZANDPOL - Het plan van BK beveiliging in Zandpol om mensen in twee weken tijd op te leiden tot bodyguard is geldklopperij.
Dat zegt beveiligingsexpert Libbe Kuipers uit Emmen, die zelf een beveiligingsbedrijf runt en daarvoor lange tijd bij de marechaussee werkte.
BK beveiliging zegt in februari te beginnen met de eerste opleiding in Nederland tot bodyguard. Kuipers neemt de plannen niet al te serieus. Het is volgens hem niet mogelijk iemand in twee weken op te leiden tot bodyguard, daarvoor is een lang traject nodig. Alleen voor het opleiding tot persoonsbeveiliging en schieten is meer tijd nodig, zegt Kuipers. Het door diploma van de opleiding van BK beveiliging zal volgens Kuipers dan ook niets waard zijn.
Volgens Gerard Bos van BK beveiliging is het wel degelijk mogelijk om iemand in twee weken op te leiden tot bodyguard. In Nederland bestaat er al een soortgelijke opleiding waarbij mensen maar twee dagen in de week naar school gaan. De opleiding van BK beveiliging is heel intensief en na afronding ben de basisbeveiliger. De opleiding begint in februari en volgens Bos loopt het storm met de aanmeldingen.
(foto: bkbeveiliging.nl)

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.