Volleybalster Renkema pakt Ligapokal met Stuttgart

VOLLEYBAL - Kim Renkema uit Hoogeveen is met haar nieuwe club Allianz Stuttgart verwachtingsvol aan het nieuwe seizoen begonnen.
Afgelopen weekend greep de Drentse passer/loper met haar nieuwe club de Ligapokal, die dit seizoen voor het eerst op de Duitse volleybalkalender staat. "Het is een afvaltoernooi met alle clubs uit de Bundesliga, het hoogste niveau, dat voor de start van de competitie wordt afgewerkt", aldus Kim Renkema, die na haar avontuur bij VC Weert de overstap heeft gemaakt naar Duitsland.
"Duitsland is een Europees topland op het gebied van volleybal. Het niveau ligt een stuk hoger dan in Nederland. Het is allemaal net een stuk professioneler. Bovendien speel je hier voor veel publiek. Ik heb begrepen dat we straks wedstrijden gaan spelen voor zo'n 1500 man. Geweldig natuurlijk."
Renkema is tot nu toe een vaste waarde in het team van Stuttgart, dat dit seizoen mikt op een plaats bij de bovenste vier. "Als we dat hebben bereikt kunnen we misschien aan het kampioenschap gaan denken. Tot nu toe heb ik een belangrijke rol in het team. Ik heb alle wedstrijden gespeeld en ben zelfs reserve-aanvoerder. Dus ja, je kunt rustig zeggen dat ik het uitstekend naar mijn zin heb."
De oud-speelster van Olhaco, DOK, Amstelveen, AMVJ, Rijnmond en Longa heeft heel bewust de stap richting Duitsland gemaakt. "Ik wil fulltime bezig zijn met volleybal en dat is nu het geval. We trainen bijvoorbeeld zes uur per dag. Of ik met deze stap ook hoop in beeld te komen bij het Nederlands team en dus bij Avital Selinger???... Nee hoor, dat is niet mijn insteek. Natuurlijk zou ik het geweldig vinden om voor mijn land te mogen uitkomen, maar Selinger' kennende verandert hij niet zo snel iets aan het team."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl