Groningen: CO2-opslag onder voorwaarden

GRONINGEN - Een meerderheid in Provinciale Staten van Groningen is bereid te praten over ondergrondse opslag van CO2. Dat bleek woensdag tijdens een spoeddebat.
Een motie van de Partij van de Arbeid om onder voorwaarden akkoord te gaan met ondergrondse CO2-opslag, haalde een meerderheid. Ook GroenLinks dat zich eerder nog tegenstander verklaarde, is bereid mee te praten over de eisen die aan CO2-opslag gesteld moeten worden. In het Noorden moet onder meer gepeild worden hoe groot het draagvlak onder de bevolking is voor ondergrondse CO2-opslag. In Drenthe is onder meer Eleveld aangewezen als proeflocatie.
Marum
De gemeenteraad van Marum is unaniem tegen opslag van CO2 in die gemeente. Woensdagavond vergaderden de raadsleden over het onderwerp. De raad vindt dat de opslag alleen door zou kunnen gaan als de bevolking achter de plannen staat en dat is niet het geval. Ook hekelt de raad de opstelling van de landelijke politiek, die de opslag hoe dan ook in het noorden wil laten plaatsvinden. De lokale actiegroep die tegen opslag van CO2 in de gemeente Marum is, is blij dat de gemeente volmondig nee heeft gezegd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl