Ronde van Drenthe wil hogere status herenwedstrijd

ASSEN - De organisatie van de Ronde van Drenthe wil in de toekomst opnieuw de status verhogen van de herenwedstrijd.
De vrouwen rijden de laatste jaren drie dagen door Drenthe met de wereldbekerwedstrijd als hoogtepunt. En hoofdorganisator Femmy van Issum wil de profronde voor heren ook weer belangrijker maken op de kalender van de wereldwielerbond UCI.
"We willen graag net onder de Pro-Tour meedraaien.", zegt van Issum. "Advies van verschillende ploegen heeft opgeleverd dat ze zouden kiezen voor een tweedaagse voor de mannen."
In 2011 wordt de Ronde van Drenthe van donderdag tot en met zaterdag verreden. De Ronde staat een week later dan normaal op de kalender om de concurrentie met Parijs Roubaix te ontlopen. De Ronde van Drenthe zal nu in hetzelfde weekend plaatsvinden als de Amstel Gold Race.
Volgens Femmy van Issum is de week later een betere optie. "Voor de grotere ploegen is het makkelijker, omdat de afstand van Parijs naar Drenthe groter is dan vanuit Limburg. We zijn altijd de klos omdat we zo hoog zitten."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl