Coevorden bouwt minder huizen

COEVORDEN - Het college van de gemeente Coevorden stelt voor minder woningen te bouwen in de kleinste kernen. Dat staat in een woningbouwnota.
Volgens die nota moet Coevorden op termijn rekening houden met een daling van het aantal inwoners.
Voor de stad Coevorden was het bouwprogramma al aangepast. Maar ook in de andere kernen past het college nu de ambities aan. De totale woonbehoefte tot 2020 is becijferd op 1025 woningen; 450 woningen voor de stad Coevorden en 575 woningen voor de overige kernen. Dat betekent dat sommige kleine kernen al toegewezen woningen kwijtraken. Die worden deels alsnog gebouwd in een grotere kern.
Zo levert vooral Oosterhesselen woningen in ten gunste van Aalden en Zweeloo. Ook Sleen en Schoonoord profiteren van de nieuwe verdeling. Nadat plannen, die al in gang waren gezet, worden voltooid blijven er tot 2020 nog 390 woningen over, die nu opnieuw verdeeld worden: Dalen: 165 woningen, Sleen: 80 woningen aan de zuidwestkant van Sleen, Schoonoord: 40 woningen, Zweeloo/Aalden: 40 woningen, Oosterhesselen: 35 woningen (en er is nog een reservepot met 30 woningen voor knelpunten in grote en kleine kernen).

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl