Supermarkten Westerveld helpen voedselbank

HAVELTE - Vier grote supermarkten in de gemeente Westerveld houden op 11 december een actie speciaal voor de hulp behoevende mensen in Westerveld. Het initiatief komt van een paar raadsleden.
De voedselbank in Zuidwest-Drenthe heeft het moeilijk. De schappen raken steeds leger, waardoor de voedselbank geregeld niets kan geven aan de klanten.
Volgens Alok van Loon van Progressief Westerveld gaat het om ongeveer veertig gezinnen. "Het is hard nodig dat dit gebeurd, er zijn veel mensen die door de crisis in de problemen zijn gekomen, het zijn niet alleen werklozen." De hulp wordt niet zomaar gegeven zegt Van Loon: "Je moet het heel moeilijk hebben om door de screening van de voedselbank te komen."
De vier grote supermarkten willen meehelpen aan deze actie. Abe Brouwer de C1000 in Havelte. wil kijken of ze de mensen kunnen bewegen tot een donatie. "Dit kan door flessenbonnen in te leveren, door een eenmalige machtiging of door goederen te doneren." In de vier winkels zullen kraampjes staan om de actie te promoten. Per winkel zullen 2 tot 3 mensen een kraampje runnen.
De gezamelijke supermarkten hebben afgesproken dat de gezinnen ook een kerstpakket krijgen.
Als de actie een succes wordt, willen de supermarkten in Westerveld vaker samenwerken voor 't goede doel.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl