'Onderwijs moet nauwer samenwerken met bedrijfsleven'

DRACHTEN - Het noordelijke onderwijs moet veel nauwer samenwerken met het noordelijke bedrijfsleven. Dat is de uitkomst van een onderwijsdebat donderdagavond in Drachten.
Het debat werd gehouden op initiatief van de Kamer van Koophandel, omdat het onderwijs niet genoeg studenten aflevert waar vraag naar is.
RUG-hoogleraar regionale marktanalyse Jouke van Dijk is er van overtuigd dat binnen enkele jaren een enorme slag wordt geleverd om het schaarse talent dat dan beschikbaar is. Daarvoor zijn zulke avonden zeer effectief
"Door heel veel met elkaar te praten en echt te zien dat je een gezamelijk belang hebt. zodat het onderwijs ziet wat het bedrijfsleven te bieden heeft en andersom."
Ook de beeldvorming is niet gunstig voor de bedrijven. "Mensen hebben nog een bepaald beeld bij het werken op bijvoorbeeld een industrieterrein, en dat beeld is moeilijk te veranderen omdat mensen niet zien wat daar gebeurd." Aldus Van Dijk.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl