Stichting hulphonden roept hulp bedrijfsleven in

TWEEDE EXLOERMOND - De stichting Servicedog in Tweede Exloermond luidt de Noodklok. De organisatie traint honden zodat ze mensen met een handicap kunnen helpen.
Vanaf 2012 wordt de verzekeringsvergoeding voor hulphonden geschrapt en honderden mensen dreigen het daardoor zonder de hulp van een speciaal opgeleide viervoeter te moeten doen.
Emmy Jansen van de Drentse stichting Servicedog roept daarom het bedrijfsleven op haar organisatie financieel te steunen. Als ze geen geld krijgen kunnen ze geen hulphonden meer opleiden. "Dat betekend dat ze naar een verzorgingstehuis moeten, of moeten vragen of mensen iets op moeten pakken, kortom ze zijn hun zelfredzaamheid kwijt."
Volgens Jansen is het geld niet alleen nuttig voor de stichting, maar ook voor het bedrijf dat het geld er in steekt. "Een bedrijf wordt volledig betrokken bij de opleiding en de werkzaamheden van de hond." Het bedrag dat de stichting nodig is 500.000 euro op jaarbasis.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl