Veel aanhoudingen in Drenthe dit weekend

4108f41acbab2632c12577e2003df42e_wpicture1_1.jpg
4108f41acbab2632c12577e2003df42e_wpicture1_1.jpg
PROVINCIE - ÀSSEN - De politie heeft zaterdagnacht ingegrepen bij een ruzie op de Van Helomaweg in Havelte. Een 28-jarige man uit Havelte kreeg ruzie met een 58-jarige plaatsgenoot.
Op het fietspad langs de Van Helomaweg zijn er over en weer klappen uitgedeeld. De 28-jarige inwoner van Havelte bleek onder invloed van alcohol te zijn en is door de politie aangehouden toen hij vervelend bleef doen. Wat de aanleiding voor de ruzie was is niet duidelijk.
Er zijn dit weekend meer aanhoudingen verricht. In Meppel werden vijf jongeren aangehouden, omdat één van hen met alcohol op achter het stuur zou hebben gezeten. Het gaat om een 19-jarige man uit Luinjeberd, twee 20-jarige mannen uit Groningen en twee 19-jarige heren uit Heerenveen. De jongeren zaten in een auto die bij de Swaenenborch in Meppel tegen een paal was gereden. Geen van de inzittenden wilde vertellen wie de auto bestuurde. Daarop zijn ze allemaal meegenomen naar het politiebureau. Ze hebben een blaastest gedaan. Uitgezocht wordt nog wie de botsing heeft veroorzaakt.
En een 21-jarige inwoner van Elim is aangehouden vanwege het doorrijden na een ongeval. In de nacht van zaterdag op zondag heeft de man drie auto's geraakt die geparkeerd stonden aan de Van Leeuwenstraat. Een buurtonderzoek bracht de politie uiteindelijk naar de Prieswijk in Elim. Daar is de 21-jarige man in zijn woning aangehouden. Hij bleek te hebben gedronken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl