Ruime zege Heerenveen op Willem II

6275c23d70b44371c12577e200575ddf_wpicture1_1.jpg
6275c23d70b44371c12577e200575ddf_wpicture1_1.jpg
VOETBAL - SC Heerenveen bleef zondag voor de vierde wedstrijd op rij ongeslagen. De Friezen versloegen hekkensluiter Willem II met 5-0. Mika Väyrynen en Michel Breuer scoorden in de eerste helft.
Na rust zorgden Roy Beerens (tweemaal) en opnieuw Breuer voor de grootste zege van het seizoen.
Bij Heerenveen was er wederom geen basisplaats voor Bas Dost. Viktor Elm kreeg opnieuw de voorkeur boven de jeugdinternational. Verder haakte Arnold Kruiswijk op de wedstrijddag af met knieklachten. Youssef El Akchaoui was zijn vervanger, Calvin Jong-A-Pin vormde samen met Breuer het centrum.
Die omzetting was in de openingsfase duidelijk te merken, want de Friese defensie oogde onzeker. Willem II kon daardoor zomaar de regie in handen nemen en Andreas Lasnik had al na drie minuten de score kunnen openen. De Oostenrijker schoot de bal van dichtbij over na sterk voorbereidend werk van Maceo Rigters.
Lasnik was kort daarop opnieuw bijna de maker van de openingsgoal toen een als voorzet bedoelde vrije trap op de lat eindigde. Pas na die fase kwam Heerenveen beter in de wedstrijd. De eerste goede aanval leverde zelfs een doelpunt op. Elm vond Oussama Assaidi op links en de voorzet van de flankspeler werd door Väyrynen bij de eerste bal binnengewerkt (1-0). (ANP)
De onzekerheid sloeg weer toe bij Willem II en de ploeg kwam amper nog over de middellijn. Ook bij Heerenveen droop het zelfvertrouwen niet van het spel af, maar de thuisclub was wel duidelijk beter. Even voor rust kopte Breuer de bal uit een hoekschop van El Akchaoui binnen en zorgde daarmee voor toch iets meer rust.
Heerenveen verspeelde dit seizoen echter na de pauze al tweemaal een 2-0-voorsprong. Zeker van de overwinning was het team van trainer Ron Jans dan ook zeker niet. Maar tegen het huidige Willem II bleek het ruim voldoende, helemaal toen Roy Beerens, die zijn honderdste duel speelde voor Heerenveen, nog binnen het uur 3-0 maakte. Uit een counter die hij zelf opzette, stifte Beerens met zijn mindere linker prachtig binnen.
Drie minuten later zorgde Beerens ook voor 4-0, uit een strafschop. Die kreeg de eenmalig international zelf mee, na licht contact met Marlon Pereira. Centrale verdediger Breuer tikte in de slotfase voor de tweede
keer raak, waardoor Heerenveen een ruime zege boekte.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl