Velda maakt debuut in basis FC Emmen

VOETBAL - FC Emmen gaat maandagavond zonder Ruud ter Heide en Bart de Groot naar Volendam. Ter Heide is nog altijd niet terug nadat hij anderhalve week geleden onwel werd in de auto.
De Groot brak eerder deze week zijn hand, waardoor ook hij de wedstrijd tegen de nummer 2 van de Jupiler League moet missen. De vervanger van De Groot zal Kay Velda zijn, die in het palingdorp zijn debuut maakt in de basis.
"Ik heb in de voorbereiding twee wedstrijden gespeeld en in de competitie ben ik drie keer ingevallen. Verder ben ik langdurig uit de roulatie geweest vanwege een enkelblessure, maar ik voel me fit. Heb zin om te spelen", aldus Velda die deze zomer overkwam van de beloften bij PSV.
Volendam lijkt voor Emmen een ware 'angstgegner', zeker als je de resultaten van de laatste jaren bekijkt. De uitslagen van de laatste vier uitwedstrijden liegen er niet om met nederlagen van 6-0, 5-1, 6-1 en 5-2. Totaal dus liefst 22 doelpunten tegen in deze zeer negatieve reeks. FC Emmen heeft twaalf keer in Volendam gespeeld waarin slechts één keer werd gewonnen.Dat heugelijke feit vond plaats op 23 augustus 2002 toen Donny de Groot de enige goal scoorde.
"Het is een goede ploeg, met ervaren spelers als Opdam, Lindenberg en Tuyp en een aantal jonge talenten", weet FC Emmen-trainer Hake. "Dat Lindenbergh bij hun niet meedoet wegens een schorsing kan een voordeel zijn, maar ik denk dat we sowieso kansen hebben. Het is zorg om compact te spelen en bij balbezit er voetballend uitkomen. We gokken niet alleen op de snelheid van Eldridge Rojer. Natuurlijk is hij een belangrijk wapen, maar ik vind dat we het ook voetballend moeten kunnen."
FC Volendam - FC Emmen begint om 20.45 uur en is live te volgen op Radio Drenthe. De live-uitzending begint al om 20.00 uur.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl