VNO-NCW Noord niet eens met verdeling geld infrastructuur

ASSEN - De drie noordelijke provincies moeten snel met een verlanglijstje naar Den Haag, anders zal het kabinet geen cent extra investeren in infrastructuur in het noorden.
Dat zegt de werkgeversorganisatie VNO-NCW Noord.
Zaterdag maakte minister Schultz van Infrastructuur bekend veertig miljard euro beschikbaar te stellen voor het verbeteren van de wegen en het spoor; vooral in economisch sterke regio's als Amsterdam-Schiphol-Utrecht en Rotterdam-Den Haag. Maar tot teleurstelling van VNO-NCW Noord wordt de regio Groningen-Assen nergens genoemd.
Directeur Lambert Zwiers vindt het 'jammer en niet goed'. Het Noorden krijgt al twee miljard als compensatie voor het wegvallen van de Zuiderzeelijn, maar dat is niet genoeg. Er zijn een aantal projecten waar geld ingestoken moet worden en VNO NCW wil dat graag hebben. "De koek wordt nu verdeeld in Den Haag, als je er nu niet bij bent dan ben je te laat."
Het roept bij VNO ook ergernis op: "De indruk wordt gewekt dat wij alleen geld kosten en geen geld zouden opbrengen voor het land, en dat is volstrekt onjuist." Zegt Zwiers
De provincie Drenthe is niet van plan om aan de bel te trekken bij minister Schultz van Infrastructuur voor meer geld voor het Noorden. Schultz steekt de komende tien jaar veertig miljard euro in de wegen en het spoor in de economisch sterkste regio's. Daar valt het Noorden niet onder. Werkgeversorganisatie VNO NCW Noord vindt dat de drie noordelijke provincies moeten lobbyen om extra geld binnen te halen, maar volgens gedeputeerde Swierstra wordt er al voldoende gepraat met het Rijk om projecten in het Noorden mogelijk te maken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl