Michelinster voor De Groene Lantaarn

ZUIDWOLDE - Restaurant De Groene Lantaarn in Zuidwolde heeft een Michelinster gekregen.
Dat blijkt uit de dinsdag gepubliceerde Michelingids Nederland, waarin Michelin elk jaar sterren uitdeelt of afpakt. Eigenaren Jarno Eggen en Cindy Borger namen het restaurant in 2009 over.
Cindy Borger vindt het "erg gaaf" dat ze de begeerde ster hebben gekregen. De felicitaties stromen binnen bij het duo. Ook de burgemeester Snijders van gemeente De Wolden heeft de eigenaren telefonisch gefeliciteerd.
Het restaurant Cour du Nord in Nooitgedacht bij Rolde is de ster kwijtgeraakt. Pieter de Ronde is de ex-kok die in 2009 de ster verdiende. "Afgaande op de beoordeling van Michelin is het niet goed genoeg geweest, maar de chef, die er nu werkt, kennende gaat hij vanavond beginnen met het terugverdienen van de ster."
De Vlindertuin in Zuidlaren heeft de Michelinster behouden. Nederland telt met de nieuwe lijst twee driesterrenrestaurants, dertien gelegenheden met twee sterren en 83 restaurants met één ster.
Foto: Google Streetview

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl