Eén op de drie overvallen in Drenthe opgelost

ASSEN - In Drenthe wordt één op de drie overvallen opgelost. Dat blijkt uit onderzoek van de Tilburgse hoogleraar Cyrille Fijnaut.
Volgens de onderzoeker is de kans klein dat een overvaller gepakt wordt en gevangenisstraf krijgt.
Door een betere samenwerking tussen politie, Justitie en gemeente moeten meer overvallen opgelost worden. Het Openbaar Ministerie wil zaken sneller voor de rechter brengen en hogere straffen eisen. Het landelijk gemiddelde van opgeloste overvallen ligt op 24 procent. Hier zit Drenthe dus boven.
De Drentse politie en Openbaar Ministerie nemen maatregelen om méér overvallen op te lossen. Drenthe scoort in vergelijking met de andere provincies goed, maar het kan altijd beter, zegt politiewoordvoerder Ramona Venema. Ook het Openbaar Ministerie in Drenthe neemt maatregelen om meer overvallen te voorkomen en de daders ervan aan te pakken. Samen met de politie gaat het OM in kaart brengen wat "populaire" overvallocaties en potentiële daders zijn.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl