Politie Drenthe gaat geweld tegen agenten stevig aanpakken

ASSEN - De politie Drenthe gaat stevig inzetten op aanpak van geweld tegen agenten.
Om het probleem aan te pakken is er 2 december voor de Drentse politieleiding een speciaal congres over geweld tegen agenten.
De politieleiding wil meer preventieve maatregelen nemen en ook moet er goede nazorg komen voor agenten die geconfronteerd zijn met geweld. Afgelopen weekend werden nog twee agenten mishandeld in Meppel. De politie Drenthe heeft dit jaar 80 incidenten geregistreerd waarbij agenten te maken kregen met belediging, bedreiging of zelfs geweld.
Afgelopen weekend liep het in Meppel volledig uit de hand. Twee jongens uit Meppel van 17 en 22 jaar zitten vast voor bedreiging, belediging en mishandeling van zes agenten. Ze zorgden in de nacht van zaterdag op zondag met twee andere jongens voor problemen in de Havenstraat en mishandelden een buurtbewoner. Toen de politie twee van hen wilde aanhouden, verzette de 17-jarige jongen zich en bedreigde en beledigde hij diverse agenten. Eén politieagent werd in haar gezicht geschopt. Een andere agent kreeg een kopstoot. Hij liep een hersenschudding op en een gescheurde wenkbrauw. De zes betrokken agenten hebben aangifte gedaan. Het tweetal wordt woensdagmorgen voorgeleid aan de rechter-commissaris.
Burgemeester Jan Westmaas van de gemeente Meppel en politiechef Lineke Bennema reageren geschokt. Vooral het feit dat het in een gewone straat gebeurde, schokt Westmaas. De burgemeester van Meppel is het geweld tegen de politie zat. "Er zijn grenzen van datgene wat wij als maatschappij tolereren", aldus Westmaas.
Ook burgemeester Cees Bijl van Emmen, en voorzitter van de Vereniging van Drentse gemeenten, maakt zich zorgen en vraagt zich af of de politie nog wel voldoende respect afdwingt. Bijl wil dan ook strenger gebruik maken van het gebiedsverbod wat een burgemeester mag opleggen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl