Onderzoek ondergang AK-transport

cc1e615851710130c12577e500338f34_wpicture1_1.jpg
cc1e615851710130c12577e500338f34_wpicture1_1.jpg
WIJSTER - Er lopen twee onderzoeken naar het faillissement van transportbedrijf Altinus Klaassen in Wijster.
Zowel de curator als de vakbond FNV zijn op basis van verhalen van het personeel bezig met een eigen onderzoek.
Bij de ondergang van het bedrijf zijn twee BV's failliet gegaan, waar voor de curator niets meer te halen valt. Zo zijn de gebouwen in een andere holding ondergebracht. Wel bleef een schuldenlast achter van rond de één miljoen euro. Het gaat volgens curator Michel Jansen vooral om niet betaalde rekeningen voor het leasen van vrachtauto's. Ondertussen zou ondernemer Altinus Klaassen onder de naam TomTrans in Hoogeveen verder gegaan met de transportwerkzaamheden. Dit bedrijf staat 2007 op naam van Altinus Klaassen en zijn vrouw.
FNV-bestuurder Edwin Atema is deze werkwijze van transporteurs helemaal zat en zal met Altinus Klaassen in gesprek gaan over de resultaten van zijn onderzoek onder het personeel, voordat hij ze naar buiten brengt. Het bedrijf AK ging in april 2009 ook al failliet en maakte daarop in afgeslankte vorm een doorstart.
De transportsector heeft volgens de vakbond FNV in toenemende mate te maken met malafide doorstarts en faillissementsfraude waarmee malafide ondernemers hun schulden op eenvoudige wijze saneren. Ze zetten, met achterlating van de openstaande posten, snel een nieuwe onderneming op. En dat laadt de verdenking op zich dat het faillissement misbruikt wordt als een alternatieve vorm van schuldsanering. De sector lijdt hierdoor imagoschade en er is sprake van concurrentievervalsing. Probleem is volgens bestuurder Atema dat de huidige wetgeving dit mogelijk maakt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl