Jonge Ondernemersprijs voor Softwarebedrijf Metsens

ASSEN - Softwarebedrijf Metsens uit Assen heeft de Jonge Ondernemersprijs 2010 van Drenthe gewonnen. In de finale nam Metsens het op tegen Watter uit Emmen en de Funfactory050 uit Zuidlaren.
De prijs kreeg het bedrijf voor nieuwe software die ze hebben ontwikkelt voor de PC en de Iphone. Met de applicatie is te meten wat het gas- en water- en elektriciteitverbruik is bij iemand thuis. Zodat mensen kunnen zien wat het verbruik is. Directeur van het softwarebedrijf Iben van Paridon legt uit dat het vooral is bedoeld voor bedrijven, woningcorporaties, die kunnen dan exact zien wat het verbruik is. Daarvoor moeten er wel sensoren worden geplaatst in de meterkast.
De directeur denkt dat de besparing kan oplopen tot 10 à 15 procent. "Door goed monitoren, kan een gemiddeld bedrijf, de kosten binnen een jaar terugverdienen."Behalve besparen is het ook mogelijk om met de software om een alam in te stellen. "Als je in een bedrijf bijvoorbeeld het licht laat branden kun je door een sms daar op gewezen worden."
De winnaar voor Noord-Nederland is dinsdagavond ook bekend gemaakt. Die prijs ging naar het Frieze Doppio.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl