Deel Staten wil tekst structuurvisie ondergrondse opslag aanpassen

ASSEN - Na de Natuur- en Milieufederatie is ook een deel van Provinciale Staten bang dat Drenthe onbedoeld de deur open zet voor de ondergrondse CO2-opslag.
Drenthe is de eerste provincie die een structuurvisie voor de ondergrond heeft geschreven.
Daarin staat wat er technisch gezien in de bodem kán worden opgeslagen, dus niet wat de politiek wil. Maar er staat wel letterlijk in dat enkele gasvelden beschikbaar zijn voor CO2-opslag.
PvdA, GroenLinks en SP zijn er van overtuigd dat die tekst in Den Haag verkeerd wordt uitgelegd en willen die aanpassen. Gedeputeerde Tanja Klip zegt dat er niet gepleit wordt voor de opslag van CO2: "Daar gaan we niet over, we zeggen dat als het rijk besluit over te gaan tot CO2-opslag dan hebben wij de kennis om te zeggen waar we dat niet of wel willen." Klip is vooralsnog niet bereid is om de gasvelden uit de nota te halen. Maar ze overweegt wel het woord 'beschikbaar' te vervangen.
Ook in de Tweede Kamer kwam de opslag van CO2 ter sprake bij de behandeling van de begroting van economische zaken. Daar werd door voorl de PVV nadrukkelijk gesteld dat er geen sprake kan zijn van ondergrondse opslag, als daarvoor het maatschappelijke draagvlak ontbreekt. Maar minister Maxime Verhagen herhaalde nog eens dat dit geen doorslaggevende voorwaarde is.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl