Trainer E&O ziet niets in handbalacademie

HANDBAL - Trainer Arthur Langendijk van E&O uit Emmen ziet voor zijn spelers weinig toegevoegde waarde in een Handbalacademie voor heren.
In Limburg moet een talentencentrum voor jonge handballers komen. Zij zullen zich daar fysiek en technisch kunnen ontwikkelen tot internationale toppers. Volgens technisch directeur van het Nederlands handbalverbond Ton van Linder hebben de Nederlandse clubs niet de financiën om talenten te laten uitgroeien tot internationaal niveau. Gevolg is wel dat de talenten gedeeltelijk of helemaal bij de clubs worden weggehaald. Van Linder voorspelt dat op termijn de talenten niet meer door buitenlandse clubs worden weggekaapt. Het handbalverbond hoopt dat de Handbalacademie in september volgend jaar van start kan gaan.
Volgens E&O-trainer Arthur Langendijk komen er in zijn selectie vijf of zes spelers in aanmerking voor de handbalacademie. Maar hij zit er niet op te wachten dat zij vertrekken. Bovendien biedt E&O zoveel aan spelers, dat zij er qua uren en kwaliteit er helemaal niet zoveel op vooruit gaan.
De dames van E&O uit Emmenj wonnen woensdagavond in Limburg de competitiewedstrijd van BEVO. Het werd 27-32. En daarmee staat E&O zevende in de eredivisie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl