Ondernemers blijven betalen voor Kamer van Koophandel

52f8d93a8fe9e4a1c12577e6003658ef_wpicture1_1.jpg
52f8d93a8fe9e4a1c12577e6003658ef_wpicture1_1.jpg
DEN HAAG - Minister Maxime Verhagen van Economische Zaken houdt vast aan een verplichte bijdrage voor de Kamer van Koophandel.
Hij zei dat woensdag bij de behandeling van de begroting van Economische zaken in de Tweede Kamer. Ook moet de Kamer van Koophandel de huidige taken houden.
Bij de begrotingsbehandeling hield alleen D66 vast aan het standpunt dat verplichte bijdrage volledig af te schaffen. De VVD kwam daar op terug. Verhagen kijkt wel kritisch naar de hoogste van de bijdrage. De contributie van ondernemers aan de Kamer van Koophandel kan 60 procent omlaag als ze alleen nog betalen voor registratie in het Handelsregister. Dat meldt directeur Frans van Steenis in Het Financieele Dagblad. De andere taken van de Kamer, voorlichting en regiostimulering, zouden in dat geval gefinancierd worden door de ondernemers die daarvan gebruik maken.
De directeur van de Kamer van Koophandel Noord-Nederland sprak zich eerder deze week uit tegen het opheffen van de Kamer. Maar voor directeur Eric Jansen (foto) was het samenvoegen van organisaties tot één loket wel een bespreekbare optie. En ook minister Verhagen wil de Kamer van Koophandel onderbrengen in een nog op te richten Ondernemersplein. Dat moet dan één loket waar ondernemers voor alle dienstverlening van de overheid terechtkunnen, waaronder dan ook de organisatie Syntens valt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl