Onderhandelingen Dierenpark Emmen afgebroken

EMMEN - De onderhandelingen tussen het Dierenpark Emmen en de vakbonden over het verminderen van het aantal personeelsleden zijn afgebroken.
De onderhandelaars van de vakbonden CNV en FNV zijn donderdagmiddag zwaar geïrriteerd weggelopen, omdat het Dierenpark geen ruimte biedt om te onderhandelen.
Het bedrag dat bezuinigd moest worden stond vooraf al vast en het sociaal plan ligt ook op tafel. Naar verluid moeten er ruim 40 werknemers vertrekken. De hoop van de bonden was dat het aantal onslagen bij de noodlijdende dierentuin beperkt kon blijven door vaste werknemers ook flexibel in te zetten. Maar dat is dus niet gelukt.
Het Dierenpark is hoogst verbaasd dat ze uit de pers moesten vernemen dat de bonden ''zwaar geïrriteerd zijn weggelopen''.
De bonden informeerden donderdagvond het personeel van het dierenpark en volgens de bonden hebben de werknemers boos gereageerd. De bonden en dierentuinpersoneel gaan maandagmiddag in optocht naar het Emmer gemeentehuis. Ze willen daar een petitie aanbieden aan de fractievoorzitters. Volgens de bonden moet de politiek de dierentuindirectie opdragen weer te praten over het aantal te schrappen banen. De directie van het dierenpark moet op 1 december de sanering hebben afgerond om het park met geld van de gemeente te redden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl