FC Emmen ontmoet oud spits Donny de Groot

Guus de Vries in gesprek met Niels Dijkhuizen.mp3
VOETBAL - FC Emmen speelt vrijdagavond in eigen huis tegen de nummer drie uit de Jupiler League, RKC. Een poeg die dit seizoen pas één keer verloor en in uitwedstrijden nog ongeslagen is.
Na de confrontatie in en tegen Volendam - afgelopen maandag - opnieuw een topploeg dus waar FC Emmen de degens mee kruist. RKC degradeerde vorig seizoen naar de eerste divisie, wil eigenlijk zo snel mogelijk weer promoveren, maar staat inmiddels toch al zeven punten achter koploper FC Zwolle.
Het probleem van RKC is dat ze dit seizoen te vaak gelijkspelen. Zes keer in totaal. Zwolle verloor tot nu toe pas twee keer. Toch moeten de Waalwijkers gezien worden als een topploeg in de eerste divisie, met sterke spitsen. Fred Benson, Donny de Groot en Derk Boerrigter zijn in veertien wedstrijden al goed voor 25 goals. Benson is de topschutter van de drie, met negen goals, maar wordt op de voet gevolgd door de andere twee die beide acht keer scoorden. Donny de Groot blijkt het scoren dus nog niet te zijn verleerd. De oud-spits en topscorer van FC Emmen (30x in het seizoen 2002-2003), speelt na veel omzwervingen in de laatste acht jaar, tegenwoordig in Waalwijk waar hij zijn draai prima lijkt te hebben gevonden.
Ondanks de positie op de ranglijst zal RKC gewaarschuwd zijn sinds afgelopen maandag. FC Emmen won met goed voetbal van titelkandidaat Volendam en lijkt de weg naar boven te hebben gevonden. Emmen-trainer Hake kan vrijdag niet beschikken over Erik van der Ven, Michel Poldervaart, Pele van Anholt en Ruud ter Heide. De spits van FC Emmen zit wel weer op de tribune en lijkt binnenkort weer te kunnen aansluiten bij de groepstraining. Vele onderzoeken hebben uitgewezen dat de topscorer en aanvoerder van FC Emmen geen hartritmestoornissen heeft, maar af en toe een extreem lage hartslag.
Het duel tussen Emmen en RKC begint om 20.00 uur en is zoals elke week weer live te volgen op Radio Drenthe en ook via twitter: www.twitter.com/drenthesport

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl