Financiële problemen Stichting Openbaar onderwijs Midden Drenthe

BEILEN - De Stichting Openbaar Onderwijs Midden-Drenthe heeft grote financiële problemen. Dit is het resultaat van flinke investeringen van de afgelopen jaren. De directeur is inmiddels geschorst.
Ook komt er een vacaturestop en worden nieuwe investeringen uitgesteld.
Wethouder Dolfing is geschrokken van de situatie, hij kan niet zeggen hoe groot de financiële problemen zijn. "We kunnen niet meer zeggen dan dat er forse financiële problemen zijn."
Directeur Roelof Huisman van de Stichting Openbaar Onderwijs Midden Drenthe zegt zijn schorsing als een enorme koude douche te ervaren. Hij beaamt dat er grote financiële problemen zijn bij de stichting, maar stelt daar geen schuld aan te hebben. De geschorste Huisman wil verder niet reageren tot zijn juristen naar de zaak hebben gekeken. Huisman is afgelopen augustus in vaste dienst gekomen na twee jaar op projectbasis voor de stichting te hebben gewerkt.
De gemeente heeft een onderzoek ingesteld naar de situatie. Volgens wethouder Dolfing gaat de geplande bouw van brede scholen in Hijken, Hoogersmilde en Bovensmilde gewoon door.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl