FC Emmen stunt opnieuw: 2-1 winst op RKC

VOETBAL - FC Emmen heeft vrijdagavond op de Meerdijk in Emmen met 2-1 gewonnen van titelkandidaat RKC uit Waalwijk. Alle goals vielen in de tweede helft.
De wedstrijd kwam moeilijk op gang tussen twee ploegen die de laatste weken in een aardige vorm verkeren. RKC kreeg in de eerste 45 minuten de meeste mogelijkheden, maar Zeinstra blijkt zijn vormcrisis te hebben overwonnen. Op inzetten van Donny de Groot (ex-FC Emmen) en Van Hout redde de keeper van FC Emmen bekwaam. Emmen daarentegen kwam in het eerste bedrijf nauwelijks verder dan de zestien meter van de Brabanders. De eindpass bleek onvoldoende, net als het positiespel op het middenveld. Chery, De Vries en Velda maakten te vaak de verkeerde keuze, waardoor de bal te snel werd verloren.
De woorden van trainer Hake in de rust sorteerden effect, want direct vanaf de aftrap in de tweede helft gooide de thuisploeg alle schroom van zich af. Het leverde twee grote kansen op binnen de eerste vijf minuten, maar Rojer schoot vanaf zeven meter snoeihard over en Denissen zag zijn inzet gekeerd worden door RKC-doelman Levita. De moeilijkste kans in de eerste minuten na rust - de derde - vloog er wel in. Het was eigenlijk niet eens een kans, maar meer een mogelijkheid want vanaf zo'n 25 meter haalde Tjaronn Chery verwoestend uit: 1-0.
Zeven minuten later was het al weer gelijk. De Groot profiteerde van een fout in de Emmer defensie en scoorde zijn negende van het seizoen. Maar FC Emmen toonde veerkracht en de speler die zo op zoek is naar zijn goaltje - Eldridge Rojer was verantwoordelijk voor de 2-1, na een prima individuele actie op snelheid en kracht. RKC Waalwijk zette daarna nog wel aan en bezorgde Emmen een aantal hete laatste minuten, waarbij de withemden in de 88e minuut nog één keer met de nodige schrik vrijkwamen toen Chery de bal van de doellijn wist te halen. Die gelijkmaker was overigens - zeker op basis van de tweede helft - ook niet verdiend geweest.
FC Emmen staat door de thuiszege op RKC nu twaalfde in de Jupiler League met zeventien punten uit vijftien wedstrijden en is nu al vier wedstrijden ongeslagen.