Heerenveen pakt punt tegen AZ

168b8285c78d84b4c12577e8006f40dd_wpicture1_1.jpg
168b8285c78d84b4c12577e8006f40dd_wpicture1_1.jpg
VOETBAL - AZ heeft de goede reeks in de eredivisie zaterdag niet voort kunnen zetten.
Na knappe zeges op titelkandidaten Ajax en FC Twente kwamen de Alkmaarders voor eigen publiek niet verder dan 2-2 tegen

Heerenveen. Pas in de slotminuut maakte de zwak spelende thuisploeg de gelijkmaker.
AZ speelde zonder overtuiging en werd door Heerenveen vaak op strijdlust afgetroefd. Invaller Darryl Janmaat leek de bezoekers in de slotfase dan ook drie punten te bezorgen. Kolbeinn Sigthorsson bracht in de slotminuut
toch nog de gelijkmaker op het scorebord.
Heerenveen tankte vorig weekeinde al zelfvertrouwen door hekkensluiter Willem II met 5-0 te verslaan. Dat ging kennelijk zo gemakkelijk dat de Friezen bij de beginfase in Alkmaar absoluut niet bij de les waren. De openingstreffer van de thuisploeg viel dan ook al in de zevende minuut. Nick Viergever, die zich een goede vervanger toonde van de geschorste Niklas Moisander, mocht naar hartenlust het veld over dribbelen en bediende Pontus Wernbloom die koel afrondde: 1-0.
De thuisploeg leek meteen door te drukken, maar langzaam kreeg Heerenveen de wedstrijd toch onder controle. Vooral de buitenspelers maakten het de defensie van AZ moeilijk. De kleine dribbelaars Roy Beerens en Oussama Assaidi waren respectievelijk Ragnar Klavan en Dirk Marcellis regelmatig de baas.
Trainer Ron Jans van de bezoekers moest in de eerste helft al twee keer noodgedwongen wisselen. Zowel Gerry Koning als Christian Grindheim verlieten geblesseerd het veld. Het betekende dat de gepasseerde Bas Dost slechts ruim een half uur hoefde te koukleumen op de bank. De clubtopscorer spoedde zich naar de spits en verwees concurrent Viktor Elm naar het middenveld.
Toch was het niet Dost, maar Elm die vlak na rust voor de gelijkmaker zorgde. De Zweed reageerde attent na een schot van Mika Vayrynen op de paal. Heerenveen leek zich ineens te realiseren dat er wat te halen viel in
Alkmaar en ging aanvallend spelen.
AZ had moeite om onder de druk vandaan te komen. Dat was mede te wijten aan een mindere dag van spits Graziano Pellè. Als het lekker loopt bij de Noord-Hollanders, is de Italiaan een ideaal aanspeelpunt. Wanneer de ploeg zoals zaterdag wat minder draait, komt Pellè duidelijk snelheid tekort.
Heerenveen leek op weg naar een verdiende zege na een laag schot van verdediger Janmaat. AZ perste er echter nog een slotoffensief uit en de bal belandde gelukkig voor de voeten van Sigthorsson die binnen schoof: 2-2.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl