Roda JC te sterk voor FC Groningen

1b25b4ac1e6d5988c12577e8007490e7_wpicture1_1.jpg
1b25b4ac1e6d5988c12577e8007490e7_wpicture1_1.jpg
VOETBAL - Roda JC weet weer hoe het voelt om een competitiewedstrijd te winnen. Na vijf duels op rij zonder zege werd FC Groningen zaterdagavond met 1-0 verslagen.
Arnaud Sutchuin Djoum was in het Parkstad Limburg Stadion matchwinnaar voor de Limburgers, die verzuimden om de wedstrijd voor rust te beslissen en tot de laatste seconden moesten vrezen voor de overwinning. Doelman Przemyslaw Tyton hield Roda JC in de slotfase met knappe reddingen op de been.
FC Groningen behield ondanks de nederlaag de derde positie op de ranglijst, hoewel Ajax zondag kan passeren als het de uitwedstrijd bij VVV-Venlo weet te winnen. Roda JC bezet de zesde plaats.
Groningen mocht niet mopperen dat de achterstand in de eerste helft beperkt bleef tot één treffer. De ploeg van trainer Pieter Huistra had niets in te brengen tegen een veel feller en beter Roda JC. Een hoofdrol, in negatieve
en positieve zin, was weggelegd voor doelman Luciano.
In de eerste minuten tastte hij opzichtig mis op een aantal hoge ballen om vervolgens met prima reddingen zijn team te behoeden voor een achterstand. Vijf minuten voor rust was echter ook Luciano kansloos op de inzet van Djoum, die via verdediger Andreas Granqvist in het Groningse doel verdween.
De treffer zorgde voor zoveel enthousiasme bij enkele Kerkraadse fans, dat ze zwaar vuurwerk ontstaken. De knal bezorgde hun eigen doelman Tyton veel ongemak; hij moest zich op het veld laten behandelen.
Na rust toonde FC Groningen zich een gelijkwaardigere opponent en werd het steeds sterker. Nadat Anouar Hadouir nog een grote kans voor de thuisclub had gemist, begon de stormloop van de Groningers. Tim Matavz, Tim Sparv en Danny Holla kregen prima kansen om de bezoekers op gelijke hoogte te
brengen, maar de sterke Tyton wilde van geen wijken weten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl