Live op RTV Drenthe: marathon op natuurijs in Noordlaren

SCHAATSEN - RTV Drenthe zendt vanavond live via radio en televisie en rtvdrenthe.nl de eerste marathon op natuurijs in Noordlaren uit vanaf 18.00 uur. Drenthe Nu op televisie begint daarom al om 17.
30 uur.
Ingmar Berga uit Hoogeveen, Arjan Smit uit Rouveen, Elma de Vries uit Meppel maar ook langebaanschaatser Bob de Jong starten vanavond voor de eerste marathon op natuurijs in Noordlaren.
IJsvereniging de Hondsrug verwacht dat de meeste marathontoppers vanavond naar Noordlaren komen. Om 18.00 uur starten de dames voor de wedstrijd over 70 ronden. Een uur laten rijden de heren 125 ronden.
De KNSB had zondagavond de baan in Noordlaren al goedgekeurd. Maandagochtend werd bekend of de marathon daar definitief doorgaat en dat is dus het geval. Volgens de organisatie ligt het ijs er mooi bij.
De KNSB hoopte dit jaar voor het eerst een marathon-vierdaagse te organiseren. Na Noordlaren volgden dan Haaksbergen, Veenoord en Gramsbergen. Maar die vierdaagse komt er voorlopig niet. De vorst is op dit moment onvoldoende om dinsdagavond in Veenoord, Haaksbergen of Gramsbergen te kunnen rijden.
Ook in Veenoord werd hard gewerkt aan de ijsvloer, maar de Drenten hebben de strijd om de eerste marathon op natuurijs dit jaar dus verloren van de Groningers.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl