'Amsterdamse straatschoffies in Drenthe heropvoeden'

ASSEN - Heropvoeden, het liefst in de rustgevende omgeving van de Drentse bossen. Dat wil de Amsterdamse loco-burgemeester Lodewijk Asscher.
Het bureau voor jeugdzorg Drenthe, Yorneo, ziet niets in de plannen van de loco-burgemeester.
"Juist ouders hebben de plicht om kinderen goed op te voeden, dus eigenlijk ou je de ouders naar Drenthe moeten brengen als schok-effect, maar dat is natuurlijk geen oplossing." Zegt directeur van Yorneo, Peter Stam.
Asscher denkt dat jonge straatschoffies die nu de straten van de hoofdstad onveilig maken, op het platteland met andere normen en waarden in contact komen. Asscher opperde het idee vorige week in een artikel in Volkskrant Magazine. Dat leverde hem meteen kwade reacties op van lezers. Jammer, vindt Asscher want hij bedoelt het positief. "Ik wilde graag dat de jongeren uit de criminele context te halen en dat kan bijvoorbeeld in Drenthe, omdat het daar in een rustige omgeving mogelijk is de jongeren weer normen en waarden te leren."
Peter Stam vind dat de criminele omgeving aangepakt moet worden. En niet de jongeren weghalen en in Drenthe plaatsen. "Het heeft helemaal geen zin om ze te plaatsen in Drenthe."
Foto: PvdA Amsterdam

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl