Faillissement dreigt voor Plastinum

EMMEN - Er dreigt een faillissement voor het bedrijf Plastinum in Emmen. De productie ligt stil en de 35 werknemers zitten thuis. Ze krijgen al een week geen salaris meer.
Energiebedrijf NUON bevestigt dat de levering van stroom is stopgezet vanwege betalingsachterstanden.
Precies een jaar geleden nam de Noordelijke Ontwikkelings Maatschappij (NOM) een minderheidsbelang in het ogenschijnlijk zo succesvolle bedrijf, dat kunststofafval verwerkt tot en nieuw soort plastic. Er werd tien miljoen euro geïnvesteerd. Eind augustus kondigde de directie van Plastinum nog een forse verhoging van de capaciteit aan. De directie van het bedrijf is totaal onbereikbaar. Ook voor FNV-bestuurder René Kouwenhoven is het volstrekt onduidelijk wat er aan de hand is. Hij probeert donderdag het personeel bijeen te krijgen en mogelijk vraagt de bond daarna het faillissement aan.
Topman Jacques Mot heeft het personeel de afgelopen weken een paar brieven gestuurd, waarin niets wordt uitgelegd over het probleem. Hij betreurt de situatie en zegt druk te zoeken naar een oplossing. Maandag kregen de personeelsleden een mail, waarin gemeld wordt dat er wat vooruitgang is geboekt. 'Deze volgende tien dagen hopen we een overeenkomst te kunnen sluiten, zodat we weer aan de slag kunnen gaan. Hier is echter geen garantie voor.'
Volgens een bron binnen Plastinum zou er gewerkt worden aan een doorstart met nieuwe kapitaal. Topman Mot zou daarover optimistisch zijn. Hij weet dat aandeelhouder de NOM (49 procent) niet zal meewerken aan een faillissement. Een andere bron meldt dat Plastinum een order is misgelopen van veertig miljoen euro. Op een Amerikaanse website wordt gesteld dat het Amerikaanse moederbedrijf een investeerder moet terugbetalen en door een geldgebrek de Nederlandse activiteiten staakt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl