Toch overleg bonden en dierenpark

Nicole Engman van CNV Vakmensen.mp3
EMMEN - De directie van het in financiële problemen verkerende Dierenpark Emmen en de vakbonden zijn dinsdagochtend weer met elkaar om tafel gegaan.
Donderdag liepen de onderhandelingen over een saneringsplan van het park vast.
Om een lening van 1,4 miljoen euro van de gemeente Emmen te krijgen, moet het park flink saneren. Dit plan moet 1 december op tafel liggen. De vakbonden noemen het voorgestelde plan van de directie van het dierenpark een dictaat zonder onderhandelingsruimte. Een woordvoerster van het park bestrijdt deze aantijging en stelt dat er toch ruimte is om tot een akkoord te komen.
Op de website van het park staat: 'Ondanks de weinig professionele actie van de vakbonden wil het dierenpark de onderhandelingen in het belang van alle medewerkers hervatten. Dierenpark Emmen vindt nog steeds dat er een goed sociaal plan ter waarde van ? 3,4 miljoen ligt naast de voorgestelde Leisure CAO. Het park is van harte bereid om de verschillende onderdelen van het plan nader in te vullen.'
De vakbonden, die het saneringsplan eerder 'een dictaat zonder onderhandelingsruimte' noemden, verwachten echter dat het personeel meer voordeel heeft van een faillissement met doorstart dan het afslankingsplan. Zij hebben weinig hoop op een akkoord.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl