Dierenpark Emmen gered

EMMEN - Het voortbestaan van Dierenpark Emmen lijkt gered, nu de medewerkers van Dierenpark Emmen unaniem akkoord zijn gegaan met het sociaal plan.
Dat plan lag sinds dinsdagavond op tafel, na lang overleg tussen de vakbonden en de directie van het dierenpark. Het grote struikelblok was het overgaan van de werknemers naar een andere CAO, waardoor ze fors salaris moesten inleveren. In het nieuwe akkoord verdwijnen wel 70 banen, maar gaat het personeel dat blijft er minder op achteruit.
Wethoude Kuper meldde tijdens de persconferentie dat de gemeente Emmen bereid is tot 2015 tussen 17 en 22 miljoen euro beschikbaar te stellen voor het behoud van de dierentuin. Of dat gaat om een gift of een lening is nog niet bekend. Ook moet de gemeenteraad nog instemmen met het voorstel van het college.
Eerder leken de onderhandelingen definitief vast te zitten. De onderhandelingen tussen de directie van Dierenpark Emmen en de vakbonden waren afgebroken. De partijen gingen dinsdagmiddag na ruim vijf uur vergaderen zonder resultaat uit elkaar, maar de deur was nog niet definitief dicht. De partijen hadden tot middernacht de tijd om een akkoord te bereiken.
Het Dierenpark moets van de gemeente voor 1 december het eens zijn met de bonden over een saneringsplan voor het verlieslijdende park. In ruil daarvoor krijgt het park dan een lening van 1,4 miljoen euro van de gemeente Emmen. Daarmee wordt tijd gewonnen om een financiële oplossing te zoeken voor de periode vanaf 2011 tot 2015.
(foto: Wybren Landman)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl