Kandidaten bekend voor Drent van het Jaar 2010

422e1632f04402bac12577eb0054fffa_wpicture1_1.jpg
422e1632f04402bac12577eb0054fffa_wpicture1_1.jpg
ASSEN - RTV Drenthe heeft de nominaties bekend gemaakt voor de Drent van het Jaar 2010, die in december wordt verkozen.
De genomineerden zijn: Marijke Zaalberg, Jan Kruis, Mathijs ter Bork en Ingmar Berga.
Marijke Zaalberg uit Westerbork zet zich al jaren met hart en ziel in voor de kinderen van Haïti. Dat was dit jaar extra hard nodig omdat het land begin januari werd getroffen door een verwoestende aardbeving. De scholen van Marijke bleven gespaard, maar toch vertrok ze met ladingen hulpgoederen naar het levensgevaarlijke land.
Jan Kruis uit Mantinge is al jaren één van de belangrijkste striptekenaars van ons land. Bekend natuurlijk van Jan, Jans en de Kinderen. Maar hij doet meer. Zo kwam hij dit jaar met deel 2 van Woutertje Pieterse. En hij kreeg de Marten Toonderprijs.
Mathijs ter Bork geeft les aan de openbare basisschool in Balinge. Zijn collega's prijzen hem om zijn inzet en de kinderen van zijn klas vinden hem geweldig. In oktober is Mathijs gekozen tot docent van het jaar.
Ingmar Berga uit Hoogeveen verraste op 7 augustus de skeelerwereld. Als eerste Nederlander won hij de Europese titel op de marathon. In het Italiaanse San Benedetto del Tronto reed Berga een ronde voor het eind solo weg en hij keek niet meer om. Ook bij het maratonschaatsen hoort de 26-jarige Hoogevener inmiddels tot de gevestigde orde.
Tot en met 22 december kan er gestemd worden op de Drent van het Jaar. Dat kan via de website www.drentvanhetjaar.nl. Op deze site staat ook hoe u per sms en telefoon kunt stemmen.
Op woensdag 22 december maakt RTV Drenthe in een grote tv-uitzending de winnaar bekend. De verkiezing is om 18.30 live te zien op TV Drenthe en www.rtvdrenthe.nl.
De prijs voor de Drent van het Jaar is een glazen kroon, gemaakt door glaskunstenares Edith Benedictus uit Hooghalen.
Foto: Jan Germs winaar 2009

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl