Het verhaal van Ruud ter Heide

338dc7de86869f58c12577eb00571c02_wpicture1_1.jpg
338dc7de86869f58c12577eb00571c02_wpicture1_1.jpg
VOETBAL - Afgelopen vrijdag reed hij voor het eerst sinds twee weken weer richting Emmen, om zijn teamgenoten in actie te zien tegen RKC Waalwijk.
Hij deed dat over dezelfde weg als veertien dagen ervoor, toen hij slingerend op de weg wakker schrok, na afloop van de training. "Ik was helemaal van de wereld. Hoe lang weet ik echt niet meer. Misschien maar een fractie van een seconde, maar het had fatale gevolgen kunnen hebben."
Ruud ter Heide, de aanvoerder en topscorer van FC Emmen, doet zijn verhaal voor de camera van RTV Drenthe. Het besef dat hij geluk heeft gehad is er overduidelijk. De angst is - na heel veel onderzoeken in het ziekenhuis van Lingen - gelukkig een stuk minder. "Ik kan in bepaalde rustsituaties een extreem lage hartslag hebben", dat is uit de onderzoeken gebleken. Nu is het de vraag of ik dat mijn hele leven al heb of pas sinds kort. Ik hoop natuurlijk dat eerste, want dan is de kans groot dat ik het misschien wel nooit meer meemaak." Binnenkort wordt er daarom bij de spits van FC Emmen een soort recorder geplaatst, vlak onder zijn sleutelbeen. Die 'chip' registreert continu de hartslag, waardoor bij een eventuele herhaling sneller achterhaald kan worden waar het 'wegvallen' dan vandaan komt.
De oud-speler van onder andere FC Twente, AGOVV en Cambuur laat weten dat hij hoopt zo snel mogelijk weer aan te sluiten bij de spelersgroep. "Maar ik wacht eerst tot die recorder is geplaatst. Dat hoor ik deze week. De kans is groot dat die ingreep in het ziekenhuis van Enschede gaat plaatsvinden. Mocht dat op de één of andere manier niet snel kunnen dan heb ik de kans om het in ziekenhuis van Lingen te laten plaatsen. Ik ga er dan ook vanuit dat ik voor de winterstop in ieder geval niet meer in actie kom."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl