Harde wind speelt ijsbanen parten

a4fc3cff02b565c0c12577ec004cb20c_wpicture1_1.jpg
a4fc3cff02b565c0c12577ec004cb20c_wpicture1_1.jpg
DWINGELOO - De harde oostenwind zorgt er voor dat een aantal ijsbanen in Drenthe nog lang niet voor schaatsers open kan.
Toch is de hoop dat aan het eind van de week op diverse ijsbanen geschaatst kan worden. Maar of dat bijvoorbeeld ook in Dwingeloo lukt? Daar houdt de wind een enorm wak open (foto).
Op dit moment is schaatsen volgens KNSB op natuurijs onverantwoord. Het is voor de ijsvorming ook te hopen dat de sneeuw zich de komende dagen beperkt tot een paar vlokken, want als er veel valt werkt dat als een deken en daaronder vriest het niet. Het gaat woensdagmiddag in delen van het land sneeuwen. Tot donderdagavond heeft Drenthe daar weinig last van, zo meldt Meteoconsult. 'Donderdag draait de stroming in de bovenlucht naar het noorden. Hierdoor krijgen later op donderdag ook het noorden en noordwesten van Nederland met een paar van die sneeuwbuien te maken.' De combinatie van matige vorst en een stevige noordoostenwind zorgde woensdag volgens Meteoconsult voor een gevoelstemperatuur van -15 graden.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.