Midwinterhoornblazers zoeken jeugd

a69867907fbc6434c12577ec005fbac2_wpicture1_1.jpg
a69867907fbc6434c12577ec005fbac2_wpicture1_1.jpg
DIEVER - De Midwinterhoornblazers van de Primitieve Hoorn heeft last van vergrijzing en om te voorkomen dat de groep over een paar jaar niet bestaat proberen ze jonge leden aan te trekken.
"Jongeren die hier kwam bleven helaas maar kort", zeg Peter Kuiper van de midwinterhoonblaasgroep. "Jongere hoornblazers mogen van de club gratis een hoorn lenen."Dan mogen ze hem helemaal uitproberen, en blijven ze enthousiast. Dan worden we het wel eens over de overname, en op die manier proberen we er wat mensen bij te krijgen."
In de gemeente Westerveld is de traditie van midwinterhoorns nog springlevend. Waar de oorsprong ligt van het blazen is niet precies bekend. Ook niet bij Peter Kuipers: "Er zijn mensen die zeggen dat het afkomstig is van de Germanen, en dat het heidens kabaal was wat ze maakten, dat de kerk dat verboden had en had gezegd: je moet hem nu gebruiken om de geboorte van Jezus aan te kondigen."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.