Vakbond FNV en econoom: 'Hiddingh moet weg bij Dierenpark'

ASSEN - Oud-dierenpark-directeur Henk Hiddingh moet weg als projectdirecteur van het nieuwe dierenpark in het Emmer Atalanta-project.
Daarvoor pleitten zaterdag de vakbond FNV en de Drentse econoom Dirk Strijker in het programma Cassata bij Radio Drenthe.
Hiddingh, die jarenlang directeur was van het Dierenpark, is volgens hen schuldig aan de financiële malaise bij het park. Zo was de aandacht te veel gericht op het nieuwe plan op de es, en verslonste de huidige park. Ook werd er niet geluisterd naar kritische geluiden over de financiën en de organisatie van het park. Zo vertrokken de afgelopen jaren nogal wat managers en controllers, zodra ze kritiek leverden. Nu 70 mensen ontslag krijgen van het dierenpark, zou ook Hiddingh eruit moeten.
De directie wil daar verder geen commentaar op geven. In Cassata discussiëerden zaterdag Harry Vellenga (FNV), econoom Dirk Strijker en de fractievoorzitters Bouke Durk Wilms (CDA) en Johan Scheltens over de financiële malaise bij dierenpark Emmen en het Atalantaplan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl