Derde plek judoka Nieters in Bergum

JUDO - Judoka Rick Nieters uit Klazienaveen is zaterdag tijdens de Open Noord Nederlandse Kampioenschappen derde geworden in de klasse tot 100 kilogram.
Normaliter komt Nieters uit in de klasse tot 81 kilogram, maar vanwege het samenvoegen van klassen moest hij het op het internationale toernooi in het Friese Bergum opnemen tegen de zwaardere jongens.
Bij junioren was er een tweede plek voor Larissa Groenewold uit de Punt. Ze verloor in de finale van de klasse tot 70 kilogram van Lizzy Geevers uit Berlicum. ook Dennis Snippe uit Hoogeveen haalde een zilveren plak. Hij verloor in de finale van Berhard Klijnstra uit Heerenveen.
In de jeugdcategorie waren er drie eerste plekken te noteren voor Drentse judoka's. In de klasse tot 44 kilogram won Margritte Hein uit Eelde van Myrthe Roesthuis uit Oldenzaal. Michelle Benjamins uit Nieuwlande won in de klasse tot 52 kilogram van Anna Kerkhoven uit Zutphen en Aniek Potze uit Valtermond won goud in de klasse boven 63 kilogram door Willeke Wever uit Joure te verslaan.