Drentse successen op ONK zwemmen korte baan

ZWEMMEN - Op het Nederlands Kampioenschap Zwemmen korte baan in Amsterdam zijn verschillende kleuren eremetaal naar Drentse zwemmers gegaan.
De meest succesvolle Drent was Roy Smeenge uit Zeegse. De 17-jarige zwemmer won goud op de 50 meter en 100 meter schoolslag. Ook haalde hij de nationale titel op de 100 meter vlinderslag. Op de 50 meter vlinderslag moest Smeenge genoegen nemen met het brons. Op de schoolslagafstanden verbeterde de zwemmer de Nederlandse Jeugdrecords.
Als beloning voor zijn prestatie bij de jeugd mocht Smeenge ook nog starten in de finales tussen de senioren. Daar liet de 17-jarige Drent zien dat hij al thuishoort bij de grote mannen. Op de 100 meter schoolslag legde Smeenge beslag op het zilver.
Willemijn Knot uit Zuidlaren kwam op het NK net te kort voor de hoogste trede van het podium. Het zilver op de 50 meter rugslag was voor haar. Verder haalde zij bronzen medailles op de 200 meter rugslag en de 50 en 100 meter vlinderslag.
Bij de jeugd haalde Peter Paul Houtkamp uit Hoogeveen een zilveren medaille op de 100 meter schoolslag en de derde plek op de 200 meter schoolslag was ook voor de zwemmer van Hoogeveen.
Bernd Kobesen uit Exloo werd bij de jeugd Nederlands kampioen op de 50 meter vrij en 50 meter vlinderslag. Ook pakte hij de derde plaats op de 100 meter vrij. In de b-finale op de vlinderslag pakt Kobesen de tweede plek.
(Foto boven: Roy Smeenge. Onder: Willemijn Knot)